ООН готова допомогти Мосулу

ООН готова допомогти Мосулу

Укрінформ
Гуманітарні установи ООН готові до надання допомоги жителям іракського міста Мосул.

Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарної допомоги, інформує сайт ООН. 

«В Організації вважають, що вже у перші тижні військової операції переміщеними особами можуть стати близько 200 тисяч жителів міста», - йдеться у повідомленні.

Одночасно гуманітарні установи взялися за підготовку тимчасових притулків у трьох районах на південь від Мосула. Там поселять сім'ї перших вимушених біженців з міста.

Так, Міжнародна організація з міграції(МОМ) розпочала будівництво тимчасових поселень. У її таборах на початковому етапі зможуть розміститися понад 70 тисяч осіб. МОМ роздасть поселенцям комплекти з предметами першої необхідності.

Ще 50 тисяч наборів гуманітарної допомоги для майбутніх мешканців таборів підготували в Управлінні Верховного комісара у справах біженців. Управління створило п'ять таборів на 45 тисяч осіб і планує найближчими тижнями відкрити ще шість, де зможуть розміститися 120 тисяч осіб.

Крім цього, для забезпечення людей першою необхідною медичною допомогою і запобігання інфекційним захворюванням, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) запаслася наборами з медикаментами для 350 тисяч осіб. З ВООЗ повідомили, що в місцях розміщення внутрішніх біженців буде розгорнуто 30 мобільних медпунктів.

Зазначається, що під час інтенсивних військових операцій зі звільнення Мосула під загрозою можуть опинитися 1,5 мільйона його жителів. Приблизно мільйон жителів Мосула будуть змушені залишити свої будинки.

Як повідомлялося, у понеділок прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угрупування "Ісламська держава". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-