Австралія надасть гуманітарну допомогу Мосулу

Австралія надасть гуманітарну допомогу Мосулу

Укрінформ
Уряд Австралії повідомив про те, що надасть фінансову підтримку операції зі звільнення Мосула від збройних формувань "ІДІЛ". 

Про це йдеться у заяві глави зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп, розміщеній на офіційному веб-ресурсі МЗС Австралії.

«Повернення Мосула є важливою віхою воєнної кампанії проти "ІДІЛ". Це звільнить місцеве населення від жорстокості терористів та призведе до втрати збройними формуваннями "ІД" останньої опори в Іраку. Австралія надасть додаткові $10 млн для гуманітарної підтримки населення Мосула. Це буде включати в себе екстрене харчування, медичну допомогу, тимчасове житло та підтримку репродуктивного здоров'я жінок і дівчаток», - наголосила у своїй заяві міністр.

У документі згадано, що з 2014 року Австралія вже надала Іраку допомоги на суму близько $60 млн, завдяки чому було забезпечено доставку продовольства для близько одного мільйона чоловік щомісяця, житло для 1,4 мільйона переміщених іракців, а також доступ до медичних послуг для понад 200 000 жінок на додаток. Враховуючи останній внесок, загальна сума гуманітарної допомоги Австралії в Іраку з червня 2014 року, становитиме близько $70 млн.

Окрім того, австралійський уряд також надав $213 млн допомоги у відповідь на сирійську кризу та виділить $220 млн протягом трьох років для вирішення гуманітарних проблем у Сирії та сусідніх країнах. Таким чином, з 2011 року допомога Австралії, надана для стабілізації обох криз у Сирії та Іраку, у цілому складає близько $500 млн, - йдеться у заяві.

Читайте також: Австралія продовжить щорічну допомогу Афганістану до 2020 року.

Фото: vlada.io

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-