Міноборони РФ уточнює резерви інфраструктури на випадок війни - ЗМІ

Міноборони РФ уточнює резерви інфраструктури на випадок війни - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Росії продовжує інфраструктурну підготовку на випадок війни, зокрема воно отримує право мобілізувати підприємства харчової та швейної промисловості, а також ремонтні організації незалежно від форм власності.

Про це повідомляють «Известия» з посиланням на джерело в російському військовому відомстві.

«Порядок мобілізації підприємств описаний в пакеті документів «Плану оборони Російської Федерації на 2016-2020 роки» (РФ) Нова схема була випробувана в ході навчань «Кавказ-2016». В цілому експеримент по мобілізації підприємств у Криму, Інгушетії і Ставропольському краю пройшов успішно, хоча були виявлені деякі юридичні проблеми. За підсумками «Кавказу» сама процедура мобілізації та її відкориговані правила включені в ПО РФ»,— розповіло джерело.

За даними ЗМІ, названі підприємства будуть використовувати, щоб нагодувати і оснастити технікою військовослужбовців, призваних із запасу, а також допомогти мирному населенню. Порядок такої мобілізації описаний у документах «Плану оборони Російської Федерації на 2016-2020 рр», повідомили в Міноборони.

Однак вилучення або націоналізації приватних підприємств у власників не передбачається. Після скасування воєнного стану власникам будуть виплачувати компенсації, форма їх розрахунку вже погоджена. Нові правила поширюються, зокрема, на приватні пекарні, ательє, автомобільні ремонтні сервіси і м'ясо-молочні комбінати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-