Прем'єр Норвегії закликала Росію виконати «Мінськ»

Прем'єр Норвегії закликала Росію виконати «Мінськ»

Укрінформ
Росія має виконати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей та сприяти мирному врегулюванню на сході України.

Про це заявила Прем'єр-міністр Королівства Норвегія Ерна Солберг під час спільної прес-конференції в Осло з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили ситуацію на сході України і нас турбує відсутність безпеки на Донбасі. Без дієвого перемир'я важко уявити собі переговорний процес політичного врегулювання. Вирішальним є дотримання Мінських домовленостей усіма сторонами. Ми закликаємо особливо Росію виконуватися свою частку домовленостей і сприяти політичному та мирному врегулюванню", - заявила норвезький Прем'єр.

Солберг запевнила у "підтримці Норвегією суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародної визнаних кордонів".

"Я також підтвердила, що Норвегія продовжуватиме надавати Україні підтримку у проведенні реформ і сприятиме економічній та політичній стабільності країни.  Україна рухається вперед. Але ми згодні в тому, що попереду ще багато роботи, і це вимагає виконання політичних зобов'язань і чіткого керівництва. Норвегія бажає бути надійним партнером України, і ми продовжуватимемо підтримку заходів, спрямованих на реформування", - зазначила глава уряду Норвегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-