ЄС закликає Росію припинити бомбардування Алеппо

ЄС закликає Росію припинити бомбардування Алеппо

Укрінформ
Євросоюз закликає Росією припинити бомбардування мирного населення та цивільної інфраструктури сирійського міста Алеппо.

Про це заявила високий представник Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами засідання Ради ЄС у закордонних справах у понеділок у Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нині пріоритетом номер один є врятувати Алеппо, врятувати жителів Алеппо. Тому я закликаю Росію і сирійський режим припинити бомбардування Алеппо та продовжити переговори із США та іншими ключовими гравцями у регіоні, щоб уникнути гуманітарної катастрофи», - наголосила Могеріні.

Вона повідомила, що вже завтра ЄС розпочне переговори з такими ключовим гравцями у регіоні, як Туреччина, Іран, Саудівська Аравія, включаючи також сирійську опозицію, представників громадянського суспільства, щоб припинити конфлікт.

Могеріні також зазначила, що упродовж наступних кількох днів Євросоюз оголосить про конкретні кроки у реагуванні на ситуацію в Сирії.

Вона заявила, що ЄС має план гуманітарної допомоги жителям Алеппо, який включає заходи з медичної евакуації поранених. Але для його виконання необхідно припинити нанесення авіаційних ударів.

Як повідомлялося, російська авіація продовжує бомбардування мирного населення та цивільних об’єктів у сирійському місті Алеппо.

20 вересня російська авіація завдала удару по гуманітарному конвою «Червоного хреста» і «Червоного півмісяця».

Такі дії Росії засудили члени Ради Безпеки ООН.

Постійний представник США у РБ ООН Саманта Пауер назвала бомбардування «варварськими».

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що військові дії Росії у Сирії є міжнародним кримінальним злочином.

Через бомбардування в Алеппо Президент Франції Франсуа Олланд не погодив візит до Парижа російського лідера Володимира Путіна, що мав відбутися 19 жовтня.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що порушить питання запровадження санкцій проти Росії через дії у Сирії на саміті ЄС, який відбудеться у Брюсселі 20-21 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-