Гаїтяни напали на вантажівки ООН із гуманітаркою

Гаїтяни напали на вантажівки ООН із гуманітаркою

Укрінформ
Жителі Гаїті напали на кілька вантажівок з гуманітарною допомогою від ООН у суботу, 15 жовтня, та розграбували їх. Люди перебувають у розпачі від голоду та спалаху хвороб після спустошливого урагану "Метью".

Про це сьогодні повідомляє DW.

Інцидент стався під час одноденного візиту генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. Глава ООН прилетів до столиці Гаїті Порт-о-Пренс, а потім вирушив до міста Ле-Ке, яке дуже постраждало від урагану".

"Я рішуче засуджую всі напади на гуманітарні конвої. Сьогодні я особисто став свідком нападу на вантажівку всесвітньої продовольчої програми (WFP)", - сказав Пан Гі Мун.

Генсек ООН пояснив, що внаслідок таких нападів страждають найбідніші мешканці острівної країни.

Водночас Пан Гі Мун висловив розчарування тим, що міжнародна допомога для гаїтян надходить повільно. "Я серйозно сподіваюся і наполягаю на тому, щоб великі донори простягли руку допомоги", - заявив він.

Візит Пан Гі Муна мав на меті привернути увагу до проблем Гаїті.

Як повідомлялося, ООН закликала міжнародну спільноту виділити 120 мільйонів доларів допомоги для порятунку гаїтян протягом наступних трьох місяців. Донині, щоправда, вдалося зібрати лише 12 відсотків цієї суми.

Унаслідок урагану "Метью", який пронісся країною на початку жовтня, загинули, за різними оцінками, від 500 до понад 800 людей. Інфраструктура країни серйозно постраждала. Багато людей залишилися без даху над головою і мають лише мінімальний доступ до їжі та води. За даними ООН, 1,4 мільйона гаїтян залежні від отримання гуманітарної допомоги. При цьому до деяких районів доставити допомогу можливо лише гелікоптерами або на човнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-