Президент Румунії дозволив кримінальне переслідування екс-віце-прем'єра

Президент Румунії дозволив кримінальне переслідування екс-віце-прем'єра

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс підписав позов генерального прокурора про початок процедури кримінального переслідування стосовно колишнього віце-прем'єра з питань національної безпеки, екс-міністра МВС Габріеля Опря.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Румунії Клаус Йоханніс передав 14 жовтня міністру юстиції підписану заяву про початок процедури кримінального переслідування стосовно колишнього віце-прем'єра, екс-міністра МВС Габріеля Опря, якого обвинувачують у вбивстві з необережності поліцейського Богдана Джіджіне, згідно з кримінальним законодавством», - йдеться в повідомленні оприлюдненому адміністрацією президента.

Раніше Генеральний прокурор Румунії Аугустин Лазер звернувся до президента з вимогою дозволити почати процедуру кримінального переслідування Опря.

Згідно з матеріалами справи колишній віце-прем'єр уряду Румунії (2014-2015 рік), екс-міністр МВС Габріель Опря обвинувачується в причетності до загибелі співробітника Дорожньої поліції, який супроводжував його під час однієї з службових поїздок по Бухаресту.

Сам Опря раніше склав депутатські повноваження, заявивши, що має намір довести свою невинність у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-