У Держдепі пояснили, чого чекають від зустрічі щодо Сирії в Лозанні

У Держдепі пояснили, чого чекають від зустрічі щодо Сирії в Лозанні

Укрінформ
Сполучені Штати не очікують суттєвих проривів у сирійському питанні під час міжнародної зустрічі у швейцарській Лозанні 15 жовтня, однак сподіваються на встановлення перемир'я в районі Алеппо.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не хотів би перебільшувати або недооцінювати наші очікування від зустрічі в Лозанні. Я думаю, і ви праві, що перед нами стоїть нагальна потреба зробити такі кроки, як припинення бойових дій або щонайменше значно знизити рівень насильства, передусім в Алеппо та поблизу нього. І це буде основним питанням, на якому зосереджуватиметься увага", - відповів Тонер на запитання щодо очікування Вашингтона.

Він зауважив, що після досягнення перемир'я можна вже вести діалог, у тому числі про доступ гуманітарних вантажів по всій території Сирії.

"Не знаю, чи очікую я проривів, але я б сказав, що ми очікуємо багатосторонніх зусиль та підходів по Сирії, які були би дієздатними", - підсумував Тонер.

Він не став називати список країн, які мають взяти участь у зустрічі в Лозанні, зауваживши, що запрошені сторони самі вирішують, чи братимуть участь у переговорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-