У Вільнюсі стартує другий опозиційний Форум вільної Росії

У Вільнюсі стартує другий опозиційний Форум вільної Росії

Укрінформ
У п'ятницю у Вільнюсі починається другий цього року Форум вільної Росії, на ньому про головні біди РФ, про її майбутнє говоритимуть відомі російські опозиціонери, правозахисники.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дводенний форум стане продовженням березневих дискусій про актуальні для Росії проблеми і міжнародну політику. Ключове його завдання позначене таким чином: формування інтелектуальної альтернативи путінському режиму як бази побудови нової країни. У форумі візьмуть участь російські політики, публіцисти, журналісти, активісти громадянського суспільства, діячі культури, міжнародні експерти.

На перший день заплановано три великі теми для обговорення: «Клептократія і корупція в Росії», «Суспільство і диктатура», «Формування «мови війни» в російському соціумі».

Серед учасників буде журналіст Айдер Муждабаєв, заступник гендиректора телеканалу ATR, який емігрував з РФ до України. Планувався приїзд адвоката Марка Фейгіна, який захищає Романа Сущенка, Ільмі Умерова, Мустафу Джемілєва, проте учора його під надуманими приводами не випустили з Росії. Водночас сьогодні адвокат повідомив, що отримав дозвіл на виїзд, а заборону напередодні йому пояснили технічною помилкою.

Наприкінці першого дня відбудеться засідання робочої групи форуму: «Росія в Європі – координація дій політемігрантів в ЄС. Від спільної інформації до спільних проектів».

На заході у Вільнюсі чекають одного з лідерів російської опозиції, колишнього чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова, політолога і публіциста Андрія Піонтковського, колишнього віце-прем'єра Росії Альфреда Коха, журналіста Машу Гессен, колишнього радника президента РФ Володимира Путіна Андрія Ілларіонова та ін.

Очікується, що в п'ятницю з організаторами форуму зустрінеться міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Перший Форум вільної Росії пройшов у Вільнюсі в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-