Путін схвалив безстрокове розміщення авіагрупи ЗС РФ у Сирії

Путін схвалив безстрокове розміщення авіагрупи ЗС РФ у Сирії

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав Федеральний закон "Про ратифікацію Угоди між Російською Федерацією і Сирійською Арабською Республікою про розміщення авіаційної групи Збройних Сил Російської Федерації на території Сирійської Арабської Республіки".

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу Кремля. 

"Російська авіаційна група розміщена на території САР на прохання сирійської сторони і дислокована на аеродромі Хмеймім (провінція Латакія), який разом з його інфраструктурою і необхідною територією надається в користування російській стороні на безвідплатній основі", - виходить з угоди.

Закон ратифікує угоду між РФ і Сирією про безстрокове розміщення авіагрупи ЗС РФ у Сирії, підписану в Дамаску 26 серпня 2015 року.

У договорі встановлено, що застосування російської авіаційної групи здійснюється відповідно до рішення її командира за планами, узгодженими сторонами.

"Склад російської авіаційної групи визначається російською стороною за узгодженням з сирійською стороною. Озброєння, боєприпаси, устаткування і матеріали, необхідні для виконання російською авіаційною групою завдань за призначенням, для гарантування безпеки і життєдіяльності її особового складу, ввозяться на територію Сирійської Арабської Республіки без стягнення будь-яких зборів і мит", - йдеться в тексті документа.

Особовому складу російської авіагрупи і членам їх сімей надаються імунітет і привілеї, аналогічні дипломатичним представникам; транспортні засоби і повітряні судна РФ, використовувані на користь російської авіагрупи, користуються імунітетом від огляду, обшуку, арешту та інших примусових заходів.

Крім того, встановлюється, що сирійська сторона не пред'являє ніяких претензій Росії, її авіагрупі та її особовому складу і не порушує проти них ніяких позовів у зв'язку з їх діяльністю.

Як наголошувалося в документі, який раніше був схвалений Радою Федерації, реалізація угоди не вимагає додаткових асигнувань з федерального бюджету; фінансування витрат на його виконання здійснюватиметься в межах тих коштів, які виділяються міністерству оборони з бюджету на відповідний рік.

Нагадаємо, дипломати Великої Британії, Франції і Німеччини обговорюють розширення санкцій проти росіян через бомбардування РФ Алеппо і загибель мирних жителів.

Правозахисники Syrian Network for Human Rights заявляли, що за час війни в Сирії РФ убила більше мирних жителів, ніж терористи ІДІЛ.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-