Штайнмаєр вважає неприпустимою появу в ПАРЄ

Штайнмаєр вважає неприпустимою появу в ПАРЄ "кримських думців"

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає неприпустимою появу у стінах Парламентської асамблеї Ради Європи депутатів російської Держдуми, обраних від Криму.

Про це він заявив на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На мій погляд, ми не можемо прийняти в цьому домі як представників Росії депутатів, обраних до Держдуми на території незаконно анексованого Криму", - заявив міністр.

Він підкреслив необхідність недвозначно заявити про це також на рівні ЄС і виробити в цьому контексті спільні правила. "Парламентський діалог і взаєморозуміння є важливими і значущими, але тільки тоді, коли вони залишаються вірними основоположним цінностям і Статуту Ради Європи", - підкреслив дипломат.

Разом з тим він зазначив, що саме в часи політичних розбіжностей парламентські дебати треба вести активніше, в тому числі і з російськими депутатами. У цьому контексті важлива роль ПАРЄ як загального форуму, оскільки встановлює правила гри, яких повинні дотримуватися всі. Штайнмайєр висловив сподівання, що "російська делегація незабаром знову зможе конструктивно брати участь у сесіях та роботі Асамблеї".

Глава МЗС підтримав зусилля генерального секретаря Турбйорна Ягланда щодо забезпечення постійного доступу в Крим спостерігачів Ради Європи, щоб ті могли на місці оцінювати стан з правами людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-