Норвегія проситиме ЄС не знімати контроль на кордоні

Норвегія проситиме ЄС не знімати контроль на кордоні

Укрінформ
Міністр юстиції Норвегії Андерс Анундсен заявив, що Європейський Союз має дозволити Норвегії продовжувати тимчасовий прикордонний контроль доти, доки уряд країни вважатиме за необхідне.

Міністри юстиції країн ЄС та Європейської асоціації вільної торгівлі зустрінуться в Люксембурзі в четвер, і Анундсен має намір просити "зелене світло" на збереження прикордонного контролю, інформує The Local.

"Я думаю, що це важливо, що у нас є можливість продовжувати контроль на внутрішніх кордонах доти, доки ми вважаємо за необхідне", - наголосив Анундсен.

Як відомо, Норвегія є однією з п'яти країн Шенгенської угоди, які ввели прикордонний контроль у зв'язку з міграційною кризою.

Так, норвезький прикордонний контроль включає перевірку всіх поромних перевезень, що прибувають з Данії, Швеції та Німеччини. Контроль було запроваджено у листопаді минулого року, і відтоді його кілька разів продовжували. Востаннє це було в травні, коли він був продовжений на шість місяців. Термін дії нинішніх заходів спливає 12 листопада.

За словами Анундсена, уряд ще не вирішив, чи буде контроль продовжено знову, однак підкреслив, що Норвегії має бути надана така можливість. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-