У М'янмі за атаку на прикордонників поліція розстріляла 26 осіб

У М'янмі за атаку на прикордонників поліція розстріляла 26 осіб

Укрінформ
В результаті  рейду, проведеного у відповідь правоохоронними органами після збройної атаки на дільниці прикордонної поліції М'янми, загинуло щонайменше 26 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ.

«Сили безпеки М'янми вбили щонайменше 26 осіб у відповідь на напади на поліцейських, що викликало різке загострення насильства переважно у мусульманському регіоні уздовж кордону з Бангладеш», - йдеться в повідомленні.

Таким чином загальна кількість загиблих у північній частині штату Ракхайн, починаючи з неділі, зросла до 39 осіб, серед них 13 співробітників служби безпеки.

Групи із захисту прав людини висловили стурбованість тим, що в результаті жорстокої реакції влади на напади може постраждати цивільне населення.

Як відомо, вранці у неділю, 9 жовтня, близько 300 осіб, озброєних пістолетами, мечами і ножами, напали на три поліцейських прикордонного управління, в результаті чого загинули дев'ятеро поліцейських і ще п'ятеро отримали поранення.

Поки що жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за атаки, проте місцева влада звинуватила ісламістів Організації Солідарності Рохінгья.

Фото: Euronews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-