Канада має агресивніше тиснути на Росію – тіньовий міністр

Канада має агресивніше тиснути на Росію – тіньовий міністр

Укрінформ
 Канаді слід агресивніше діяти стосовно країн-порушників прав людини, зокрема Росії.

 Таку думку висловив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, офіційна опозиція закликаємо канадський уряд більш агресивно діяти по відношенню до Росії, Китаю, Куби та Саудівської Аравії, а також інших держав стосовно питань дотримання прав людини», - сказав Кент.

Він наголосив, що наполягатиме на ухваленні «акту Магнітського», який дозволить накласти санкції на чиновників, які порушують права людини. «Під час засідання парламентського комітету із закордонних справ наступного тижня ми закликатимемо уряд виконати одноголосну волю парламенту, висловлену минулого року, та ухвалити «акт Магнітського» у всій його повноті», - наголосив депутат, нагадавши про голосування федерального парламенту Канади, яке зобов’язало профільний комітет розглянути доцільність ухвалення «акту Магнітського».

Нагадаємо, минулого тижня електронна петиція із закликом посилити санкції проти Росії шляхом ухвалення «акта Магнітського» набрала необхідну кількість підписів, а отже буде незабаром передана на розгляд уряду.

На переконання автора петиції, колишнього депутата федерального парламенту Юрія Шумка, блокування ухвалення «акта Магнітського» «надішле міжнародній спільноті сигнал, що ми відмовляємося від наших канадських принципів та переконань, винагороджуючи корупціонерів і порушників прав людини в Росії».

Сам законопроект, що дозволяє накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу, було подано до обох палат канадського парламенту ще на початку травня. Однак міністр закордонних справ Канади Стефан Діон заявив, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-