Держдеп США назвав вибори в Грузії конкурентними та добре організованими

Держдеп США назвав вибори в Грузії конкурентними та добре організованими

Укрінформ
Сполучені Штати привітали народ Грузії з "конкурентними й добре організованими" парламентськими виборами в країні, які відбулися 8 жовтня, засудивши водночас поодинокі факти напруженості й насильства.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ці вибори підтверджують, що Грузія є лідером демократичних реформ у регіоні", - підкреслили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Натомість у Держдепі "з жалем" відзначили, що протягом дня голосувань спостерігалася напруженість та мали місце кілька інцидентів із застосуванням насильства на виборчих дільницях. "Ми рішуче засуджуємо ці поодинокі випадки насильства й залякування та закликаємо провести ретельне й виважене розслідування всіх інцидентів", - наголошується в заяві.

США також закликали всі політичні сторони провести наступні тури голосувань у мирній та спокійній обстановці та пообіцяли "уважно стежити" за процесом.

"Сполучені Штати розраховують на продовження тісної співпраці з Грузією зі спільного порядку денного, що сприяє політичному та економічному розвитку Грузії та її прагненню до інтеграції в євроатлантичні інститути", - заявили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-