Канадський депутат-ліберал закликає не підтримувати Росію в ООН

Канадський депутат-ліберал закликає не підтримувати Росію в ООН

Укрінформ
Щонайменше чотири держави-кандидати на обрання до Управління Верховного комісара ООН з прав людини, зокрема і Росія, не відповідають вимогам до членства.

Про це заявив депутат від правлячої Ліберальної партії Канади Майкл Левіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми придивимося до деяких держав, зокрема Китаю, Росії, Саудівської Аравії та Куби, то зрозуміємо, чому висловлюється таке занепокоєння. Критерії до членства країн у УВКПЛ чітко зазначають, що такі держави повинні мати хорошу репутацію у сфері дотримання прав людини, але в цих випадках це не так», - сказав Левіт.

Він закликав не підтримувати заявки цих країн на виборах до УВКПЛ 28 жовтня.

На його переконання, Управління Верховного комісара ООН з прав людини також має припинити упереджене ставлення до Ізраїлю. «Наразі ми бачимо, що УВКПЛ – це орган, який проводить непропорційно багато часу, обговорюючи одну країну – демократичний Ізраїль. Не можна дозволяти продовжувати це, необхідно, аби лунав демократичний голос із закликом рухатися уперед», - зазначив депутат.

Нагадаємо: 28 жовтня відбудуться вибори 14 нових країн-членів Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Загалом заявки на членство подали 17 держав, з яких понад половина, на переконання правозахисників, мають суперечливу репутацію стосовно дотримання прав людини. Голосування до УВКПЛ відбувається таємно, тож держави можуть не розкривати свій вибір.

Фото: mlevitt.liberal.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-