Пентагон прокоментував обстріл есмінця США

Пентагон прокоментував обстріл есмінця США

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно підтвердило інформацію про ракетний обстріл у середу бойового корабля USS Mason з території Ємену та попередило, що американська сторона залишає за собою право удару у відповідь.

Про це йдеться в заяві Пентагону, поширеній у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Уже вдруге за чотири дні USS Mason відповів на ракетну загрозу під час проведення операцій штатному режимі в міжнародних водах біля узбережжя Червоного моря поблизу Ємену", - наголошується в документі.

Як зазначили в оборонному відомстві США, у середу близько 18-ї години за місцевим часом системи захисту USS Mason зафіксували запуск як мінімум однієї ракети по кораблю з території, яка контролюється Хуті. "Корабель застосував захисні заходи протидії, і ракета не досягла USS Mason", - зауважили в Пентагоні. 

При цьому підкреслюється, що жодного пошкодження судна або екіпажу не відбулося, корабель продовжуватиме свою діяльність.

"Ті, хто загрожує нашим силам, повинні знати, що командування США зберігають за собою право захищати свої кораблі, і ми будемо реагувати на цю загрозу у відповідний час і відповідним чином", - наголосили в Міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-