Туреччина звільнила 400 військових, які служили в НАТО – ЗМІ

Туреччина звільнила 400 військових, які служили в НАТО – ЗМІ

Укрінформ
Влада Туреччини звільнила сотні військових високопосадовців, які служили в НАТО в Європі та США, після невдалої спроби військового перевороту в країні в липні.

Про це йдеться в документах, які має в своєму розпорядженні Reuters

«Загалом, донині було звільнено близько 400 військових представників (НАТО - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Згідно з секретним донесенням, яке потрапило в редакцію Reuters, 149 військових представників НАТО, розміщених у штаб-квартирах та командних центрах НАТО в Німеччині, Бельгії, Нідерландах та Британії, 27 вересня отримали наказ повернутися назад до Туреччини протягом найближчих трьох днів.

Після повернення додому, як повідомляє видання з посиланням на турецького військовослужбовця в НАТО, більшість військових було «звільнено зі служби, заарештовано та ув'язнено». 

Як повідомили Reuters у НАТО, Туреччина повідомила Альянс про зміну  військового персоналу в командних пунктах у Європі та США та зазначила, що це питання було обговорено «на вищому рівні між НАТО та турецькими офіційними особами». 

«Ми впевнені, що Туреччина буде триматися прихильності принципам законності, притягуючи винних в перевороті до правосуддя», - прокоментували в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина заарештувала двох військових, що служили в місії НАТО в Афганістані, за підозрою у можливій причетності до спроби перевороту.

Загалом з липня турецька влада затримала чи звільнила близько 100 тис. суддів, поліцейських, вчителів і солдатів, підозрюваних у причетності до подій 15 липня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-