Кандидата у президенти Австрії охоронятимуть цілодобово

Кандидата у президенти Австрії охоронятимуть цілодобово

Укрінформ
Незалежного кандидата у президенти Австрії Александра Ван дер Беллена забезпечили цілодобовою поліцейською охороною після численних смертельних погроз від неонацистів у соцмережах.

Про це повідомляє The Local

"Поліція взяла Ван дер Беллена під постійну охорону у середу вранці. Відділ боротьби із тероризмом створив план убезпечення його помешкання і маршрутів, якими він регулярно їздить", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом дня кандидата у президенти будуть супроводжувати до трьох озброєних офіцерів.

72-річний Ван дер Беллен у передвиборчих перегонах конкурує із 45-річним Норбертом Гофером з популярної антиімміграційної "Партії свободи".

Кандидат отримує погрози через соцмережі Twitter і Facebook. Зокрема, один із користувачів Twitter заявив, що перебуває у Відні та планував "зробити у Ван дер Беллені стільки дірок від куль, що він стане схожий на поле для гольфу". Він також опублікував фотографії зі свастикою та зброєю.

Повідомляється, що кількість погроз на адресу політика зросла в останні тижні, причому багато коментарів були опубліковані на відомих праворадикальних сайтах.

У свою чергу в міністерстві внутрішніх справ зазначили, що сприймають усі смертельні погрози дуже серйозно.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії за поданням "Партії свободи" скасував результати другого туру президентських виборів, що відбувся 22 травня і за результатами якого переможцем було оголошено Ван дер Беллена. Повторні вибори відбудуться 4 грудня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-