Данія оголосила війну радикалізації

Данія оголосила війну радикалізації

Укрінформ
Уряд Данії представив комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з радикалізацією, зокрема через інтернет.

Про це повідомляє місцеве видання The Local.

"Частина плану передбачає створення Данською службою безпеки та розвідки (PET)  національного альянсу для боротьби з радикалізацією, який включатиме представників влади та громадянського суспільства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що передбачається створення группи, яка буде систематично брати участь у дискусіях на форумах і у соцмережах та "кидати виклик" екстремістським поглядам.

Крім того, планується створення нового підрозділу, який займатиметься виявленням та видаленням матеріалів екстремістського змісту. Передбачається й запровадження фільтрів проти подібних матеріалів.

"Люди, які хочуть знайти, завжди знайдуть можливість обійти це", - сказав міністр юстиції Сорен Пінд.

Водночас він наголосив, що фільтри срямовані переважно на те, щоб убезпечити молодь, яка легко піддається впливу.

Нові правила також передбачають спрощення процедури притягнення відповідальності за поширення радикалістських матеріалів.

Як зазначає видання, інші пропозиції також стосуються ускладнення процедури подання на виплату соціальних пільг осіб, які були іноземними бойовиками, та вимог щодо проведення релігійних проповідей данською мовою.

Раніше Данія заборонила поїздки до зон конфліктів, де діють терористичні організації, та дозволила забирати паспорти й накладати заборону на поїздки, якщо особа підозрювалася у планах відвідати зону конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-