У російському Примор'ї понад 120 шахтарів оголосили голодування

У російському Примор'ї понад 120 шахтарів оголосили голодування

Укрінформ
Працівники «Лучегірського вугільного розрізу» на Далекому Сході РФ оголосили голодування, вимагаючи припинити скорочення штату та урізання зарплати. До нього, станом на 12 жовтня, приєдналися 126 осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Люди готові піти на діалог з працедавцем, але головна вимога - це припинити скорочення штату і зарплати. Робітники мають намір голодувати до повного вирішення питань", — заявила представник профспілкової організації підприємства Світлана Параскун.

Нині на підприємстві працює погоджувальна комісія, ведуться переговори колективу з працедавцем, у яких також бере участь віце-губернатор Примор'я.

За даними профспілки «Лучегірського вугільного розрізу», з вересня 2015 року на підприємстві було звільнено 400 осіб, а зарплати співробітників, які залишилися, значно скорочено. У 2017 році планується подальше скорочення штату. АТ «Далекосхідна генеруюча компанія», якій належить вугільний розріз, у свою чергу заявила, що повністю виконала усі соціальні зобов'язання перед співробітниками, незважаючи на скрутне фінансове становище.

Центр економічних і політичних реформ (ЦЕПР) 11 жовтня опублікував доповідь, в якій повідомлялося, що за останні три місяці у Росії вдвічі збільшилася кількість трудових конфліктів, переважно пов'язаних із затримками зарплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-