Опозиція Австралії блокуватиме проведення референдуму щодо одностатевих шлюбів

Опозиція Австралії блокуватиме проведення референдуму щодо одностатевих шлюбів

Укрінформ
Опозиційні сили Австралії у складі Лейбористської партії, Партії Зелених, Партії Ніка Ксенофонта та кількох незалежних сенаторів заявили про намір блокувати проходження у Сенаті законопроекту про проведення референдуму щодо одностатевих шлюбів в Австралії

Про це повідомляє The Guardian.

За словами опозиції у результаті консультацій з ЛГБТ-спільнотою, експертами з питань рівності шлюбу вони дійшли висновку, що плебісцит проводити не варто, оскільки він носитиме важкі фінансові та емоційні наслідки. Лейбористи виступають за проведення вільного парламентського голосування з цього питання.

Генеральний прокурор Австралії Джордж Брандіс, закликав депутатів не блокувати плебісцит, кажучи, що одностатеві весілля можуть стати реальністю вже в 2017 році після проведення плебісциту 11 лютого.

«Навіть якщо плебісцит не кращий метод, важливо не допустити, щоб засіб переміг ціль», - сказав він.

Водночас політик не виключив можливості проведення «вільного голосування», якщо рішення про плебісцит буде заблокованим.

Очільник австралійського уряду Малкольм Тернбулл завив, що розуміє ризики пов’язанні з проведенням референдуму, однак обстоює рішення про плебісцит як вияв демократії і наголошує, що коаліція все одно внесе законопроект на розгляд.

Прихильники позитивного рішення зацікавлені, щоб законопроект було обговорено і відкинуто якомога швидше, щоб дискусія перейшла у русло проведення вільного голосування щодо підтримки одностатевих шлюбів. Це на їх думку, дасть більші шанси проекту бути втіленим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-