Казахстан заявляє про затримання радикалів, які готували теракти

Казахстан заявляє про затримання радикалів, які готували теракти

Укрінформ
Комітет національної безпеки Казахстану повідомив у вівторок про затримання трьох членів радикальної групи, які планували терористичні акти стосовно співробітників правоохоронних і спеціальних органів.

Про це повідомляє Reuters.

"У затриманих вилучено компоненти саморобних вибухових пристроїв і детонаторів, релігійно-екстремістські матеріали, в тому числі із закликами до вчинення терактів", - йдеться в повідомленні відомства.

Влітку цього року силовики двічі ставали мішенями в Казахстані. У липні бойовик-одинак, пов'язаний з ісламістами, застрелив як мінімум трьох поліцейських і двох цивільних в Алма-Аті.

На початку червня в індустріальному 400-тисячному Актобі на північному заході Казахстану бойовики атакували магазини зброї й військову частину. Загинуло семеро військових, поліцейських і цивільних, а силовики ліквідували понад десяток бойовиків. Президент Нурсултан Назарбаєв охарактеризував нападників як ісламістів-салафітів. Представники влади назвали цих бойовиків симпатиками "Ісламської держави".

Відзначається, що з початку року в Алма-Аті припинено злочинну діяльність 29-ти радикально налаштованих осіб.

За оцінками, воювати за ІДІЛ вирушили сотні громадян Казахстану і тисячі мешканців інших країн пострадянської Центральної Азії. Влада попереджає, після набуття  військового досвіду, бойовики можуть повернутися й застосовувати його на батьківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-