У Штатах зростає кількість жертв урагану

У Штатах зростає кількість жертв урагану "Метью"

Укрінформ
Ураган "Метью", який протягом вихідних посіяв хаос у п'яти південно-східних штатах США, забрав життя, щонайменше, 23 людей.

Про це повідомляє в понеділок центральний американський телеканал ABC News.

"Загиблі є в п'яти штатах: десятеро осіб втратили життя в Північній Кароліні, шестеро – у Флориді, четверо в Джорджії, двоє в Південній Кароліні і один у штаті Вірджинія", - зауважується в публікації з посиланням на офіційні джерела.

Крім потужних вітрів, шторм спричинив опади до 380 мм у деяких районах, а також руйнівні хвилі до майже трьох метрів заввишки. Висока вода залила житлові квартали, спричинила зсуви грунту, пошкодила інфраструктуру. Лише в штаті Північна Кароліна, який зазнав найбільш потужного удару, понад півмільйона будинків та установ відрізані від електропостачання.

За попередніми оцінками, "Метью" наніс страхових збитків у розмірі від $4 млрд до $ 6 млрд, але цей показник може значно зрости. Експерти стверджують, що "Метью" може обійтися Сполученим Штатам не менше ніж супершторм "Сенді" в 2012 році, який коштував $68 млрд.

Тим часом, у інших країнах регіону наслідки урагану "Метью" є набагато більшими. Як повідомляв Укрінформ, тільки в Гаїті, одній з найбідніших країн Карибського басейну, число жертв оцінюється в понад тисячу людей. Ще чотири летальних випадки зареєстровано в Домініканській Республіці і один в острівній державі Сент-Вінсент і Гренадіни.

ООН попросила у донорів 119 мільйонів доларів на допомогу мешканцям Гаїті, які постраждали від урагану "Метью".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-