Міністр юстиції Туреччини поїде до США домовлятися про екстрадицію Гюлена

Міністр юстиції Туреччини поїде до США домовлятися про екстрадицію Гюлена

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг відвідає 26-27 жовтня США для обговорення питання про екстрадицію опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту. 

Про це повідомляє видання Hurriyet Daily News

"Є близько 500 тисяч цифрових документів: записи з комп'ютерів, флеш-накопичувачів, записи зі смартфона, записи камер, а також незліченна кількість письмових документів, які були вилучені в ході операції (щодо Гюлена). Я знаю, що буде знайдено багато відповідей на запитання після того, як усі ці документи будуть проаналізовані та оцінені", - сказав міністр юстиції.

Як зазначається, Туреччина перевіряє близько півмільйона цифрових документів, вилучених під час розслідування щодо перевороту 15 липня.

За словами Боздага, який зустрінеться з генпрокурором США Лореттою Лінч, дане розслідування не залишить сумнівів, що переворот був здійснений під керівництвом Гюлена.

За словами Боздага, у Вашингтоні поки не відреагували на прохання Туреччини про тимчасовий арешт Гюлена, хоча досьє було надіслано ще 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-