Меркель поїхала до Африки

Меркель поїхала до Африки

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вирушила з візитом до країн Африки, де обговорить проблеми безпеки, міграції і питання економічного співробітництва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Основна мета візиту - офіційна передача і відкриття 11 жовтня Будинку миру і безпеки Африканського Союзу в Аддіс-Абебі, будівництво якого профінансувала Німеччина. Ефіопія стане останньою зупинкою в ході візиту канцлера 9-11 жовтня, під час якої вона відвідає також Малі та Нігер», - поінформували у відомстві глави уряду.

Головною темою переговорів у Малі та Нігері 9-10 жовтня стане допомога в розвитку економіки і підтримання мирного процесу, внесок у який роблять і німецькі військові, навчаючи в Малі місцеві сили оборони. З учасниками місій ООН MINUSMA і EUTM запланована зустріч. У Нігері передбачена зустріч в регіональному бюро Міжнародної організації міграції. Спостерігачі відзначають, що Малі та Нігер відіграють одну з ключових ролей у політиці Меркель стосовно біженців.

В уряді ФРН підкреслюють, що центральним завданням у боротьбі з потоком біженців має бути боротьба з його причинами. Як визнав днями міністр розвитку Герд Мюллер, Європа і досьогодні не завжди будує справедливі торговельні відносини з Чорним континентом і закликав інвесторів робити більше вкладень у цей регіон і дати перспективи африканцям реалізувати себе на батьківщині, а не вирушати в дорогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-