На виборах у Литві явка сягнула 12%

На виборах у Литві явка сягнула 12%

Укрінформ
Явка на виборах до парламенту Литви до полудня досягла 12% а разом з голосами, поданими в дні дострокового голосування - майже 19%.

Про це повідомляє Delfi.

 "Явка на виборах до парламенту Литви до полудня досягла 12,06%, а разом з голосами, поданими у дні дострокового голосування - 18,74%", - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Литві проходить голосування на виборах до однопалатного парламенту країни. На виборах у сейм балотується більш як 1400 кандидатів, тобто 10 кандидатів на 1 місце. До виборчих списків внесено 2 млн 504 тис. 267 виборців, з них для голосування за кордоном реєструвалося понад 13 тис. громадян Литви.

У бюлетені для голосування у багатомандатному окрузі 14 списків. Дванадцять партій самостійно беруть участь у виборах, чотири партії сформували дві коаліції. Щоб пройти до парламенту, партія повинна подолати 5%-й бар'єр голосів, для коаліції він вищий - 7%.

Сейм складається зі 141 депутата, які обираються на чотири роки за змішаною системою: 71 депутат - в одномандатних округах по мажоритарній системі, 70 - за партійними списками.

Фото: © DELFI (A.Ufarto nuotr.)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-