Вибори в Грузії: у ЦВК сказали, що буде другий тур

Вибори в Грузії: у ЦВК сказали, що буде другий тур

Укрінформ
У Грузії другий тур виборів депутатів парламенту дев'ятого скликання буде проведено у багатьох виборчих округах.

З такою заявою виступила голова Центральної виборчої комісії Грузії Тамар Жванія, повідомляє "Грузія online".

Вона зазначила, що отримані досі результати підрахунку голосів дадуть змогу припустити, що другий тур буде проведено у багатьох виборчих округах.

"Виходячи з цього, результати з кожної дільниці важливі, щоб у результаті побачити загальну картину попередніх даних", - сказала вона.

Жванія додала, що ЦВК Грузії у безперервному режимі продовжує обробляти підсумкові протоколи з тим, щоб досягти результатів максимально швидко.

Центральна виборча комісія Грузії обробила дані з 63,4% дільниць. За підсумками підрахунків, на виборах парламенту дев'ятого скликання лідирує правляча партія "Грузинська мрія" - 49,93% голосів, найбільша опозиційна партія "Єдиний національний рух" набрала 26,7%.

Ще 4,87% дісталися виборчому блоку "Альянс патріотів" - також, як решта всіх партій ця політична сила набирає менш як 5%, необхідних для подолання виборчого бар'єру.

Як повідомляв Укрінформ, у парламентських виборах в Грузії, які відбулися в суботу, 8 жовтня, взяли участь 19 партій, шість виборчих блоків і незалежні кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-