Уряд Австралії сподівається на «банківський трибунал»

Уряд Австралії сподівається на «банківський трибунал»

Укрінформ
Уряд Австралії має намір заснувати «банківський трибунал» для розгляду скарг громадян на неправильне, на їхню думку, банківське обслуговування.

Про це повідомила австралійська телекомпанія АВС.

«Ми запровадимо невитратний, оперативно діючий трибунал, який буде розбиратися зі скаргами клієнтів і який буде ефективно працювати», - заявив прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл.

Також він уточнив, що зараз проводяться консультації з експертним співтовариством щодо визначення юридичного статусу нової організації, її прав і повноважень.

Така заява прем'єра – реакція влади на слухання за участю керівників чотирьох провідних банків країни, що проходили впродовж тижня у парламенті Австралії, під час яких були виявлені численні випадки неналежного обслуговування банками клієнтів, які залишалися практично безправними.

Натомість лідер опозиції Білл Шортен, який вважає, що парламентські слухання довели необхідність створення спеціальної Королівської комісії (незалежна комісія, що створюється для проведення розслідувань резонансних економічних і соціальних проблем), звинуватив уряд у змові з банками.

«Цей суд («банківський трибунал» - авт.) - розроблений банками для банків, і банки ж намагаються запровадити його за допомогою їхніх політичних представників – уряду Тернбулла» - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-