Австралія продовжить щорічну допомогу Афганістану до 2020 року

Австралія продовжить щорічну допомогу Афганістану до 2020 року

Укрінформ
Уряд Австралії заявив про те, що продовжить надання двосторонньої допомоги Афганістану до 2020 року.

Про це повідомляє офіційний веб-ресурс зовнішньополітичного відомства країни.

«У співпраці з нашими ключовими партнерами, в тому числі США, Великобританією та Європейським Союзом, уряд Австралії продовжить надання двосторонньої допомоги Афганістану вартістю $80 млн щорічно до 2020 року. Ми підтверджуємо нашу участь у формуванні безпечного Афганістану і його переходу до стабільності і впевненості у своїх силах. Ми будемо продовжувати підтримувати безпеку і стабільність Афганістану і нарощувати потенціал афганської національної поліції та сил оборони Афганістану», - заявила з цього приводу міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Окрім того Австралія надасть додаткові $10 млн у межах Всесвітньої продовольчої програми для підтримки продовольчої безпеки і харчування зростаючого числа людей, переміщених всередині країни внаслідок конфліктів і насильства в Афганістані.

«Наша програма також допомагає жінкам уникнути насильства та сприяє доступу до правосуддя. Наша підтримка дозволила багатьом тисячам дівчаток відвідувати школу, особливо у віддалених і сільських громадах», - сказала Бішоп.

У заяві також йдеться про те, що австралійська допомога сприяє економічному зростанню Афганістану шляхом надання допомоги афганським фермерам для підвищення їх економічних можливостей, збільшення продуктивності і доступу до ринків.

"Постійна підтримка Австралії допомагає гарантувати, що Афганістан не стане знову безпечним притулком для міжнародних терористів", - переконані в МЗС країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-