Ураган

Ураган "Метью" посилюється: уже понад 100 жертв

Укрінформ
Ураган "Метью" спричинив загибель уже понад 100 людей у країнах Карибського басейну та знову посилився до четвертої категорії.

Про це повідомляє Financial Times

"Метеорологи заявили, що ураган "Метью", який убив більше 100 чоловік, знову додав у потужності і тепер класифікується як шторм четвертої категорії після удару по центральним Багамам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше жертв у Гаїті - щонайменше 98.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, Рік Скотт, губернатор американського штату Флорида, на який насувається "Метью", оголосив про евакуацію жителів. "Жодних відмовок! Ви повинні тікати, евакуюватися!" - заявив губернатор у четвер.

Він знову підкреслив, що ураган, який є найбільшим за потужністю за останні 11 років, призведе до катастрофічних наслідків. "Цей шторм згубить вас. Час спливає", - наголосив Скотт.

За останніми прогнозами синоптиків, шторм рухатиметься вздовж узбережжя Флориди і Південної Кароліни та знову заверне в бік океану. Передбачається, що погодні умови вздовж узбережжя почнуть погіршуватися в ніч на п'ятницю.

Тим часом у Пентагоні повідомили, що в штаті Південна Кароліна підрозділи сухопутних сил та авіації вже переведені в режим підвищеної готовності. Крім того, задіяно майже дві тисячі нацгвардійців для ліквідації можливих наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-