Міноборони РФ пропонує скоротити витрати на похорон президента

Міноборони РФ пропонує скоротити витрати на похорон президента

Укрінформ
Міноборони РФ пропонує скоротити розмір витрат, які виділяються на похорон президентів, прем'єрів і міністрів.

Про це повідомляє "Газета.Ру".

"Міноборони скоротило розмір передбачуваних витрат на поховання перших осіб держави -президентів, прем'єрів і міністрів. Ще в березні цього року на поховання труни з тілом глави держави Міноборони пропонувало витрачати до 1,18 млн руб., тоді як нинішній законопроект передбачає витрату на ці цілі в межах 706 тис. руб. При цьому витрати на надгробок скоротилися лише на 1 тис. руб., до 3,927 млн руб.", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на поховання президентів СРСР і Російської Федерації пропонується закладати в бюджет до 706 тис. руб. при поховання труни з тілом в землю, до 653 тис. руб. при поховання урни з прахом у землю або до 592 тис. руб. при поховання урни з прахом в нішу колумбарію.

Витрати на поховання прем'єра і міністрів передбачаються більш скромними: на поховання труни з тілом в землю — до 483 тис. руб., урни з прахом у землю — до 429 тис. руб., урни з прахом в нішу колумбарію — до 369 тис. руб. Розмір оплати витрат на надгробки для прем'єрів і міністрів встановлюється на рівні до 3,575 млн руб. Такі ж суми передбачаються для поховання голів палат Федеральних зборів, маршалів, генералів армії та адміралів флоту, а також громадян, нагороджених орденом Святого апостола Андрія Первозванного або орденом «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня.

На похорон військовослужбовців, співробітників органів внутрішніх справ, ФСКН, МНС, пожежної служби, ФСВП, які загинули при захисті інтересів держави, передбачається до 436 тис. руб. (труна з тілом), до 382 тис. руб. (урна в землю) і до 322 тис. руб. (урна в нішу колумбарію).

Такі ж видатки передбачені на поховання на Федеральному військовому меморіальному кладовищі лауреатів Нобелівської премії, народних артистів, художників, архітекторів і вчителів, але для цього знадобиться ще відповідний дозвіл президента або уряду.

"Подібні розрахунки Міноборони вже робило навесні 2016 року, але проект не пройшов експертну оцінку та узгодження з іншими відомствами. В нинішньому варіанті законопроекту суми на поховання скоротилися від 44% до 49%. Так, ще в березні Міноборони пропонувало витрачати на поховання трун з тілами президентів до 1,18 млн руб., а прем'єрів — до 845 млн руб.", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-