Трамп звинуватив Путіна в неповазі до лідерів США

Трамп звинуватив Путіна в неповазі до лідерів США

Укрінформ
Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив у вівторок, що Росія розірвала угоду з Америкою про перемир'я в Сирії і виявляє неповагу до американських лідерів.

Про це повідомляє Reuters

"Росія розірвала цю угоду, і стріляє, бомбить, і таке інше... Цьому треба покласти край і покласти край швидко", - сказав Трамп на передвиборному мітингу в Аризоні.

Напередодні офіційний Вашингтон оголосив про припинення двосторонньої взаємодії з російською стороною в питаннях врегулювання ситуації в Сирії і відмову від створення Спільного виконавчого центру. 

США та інші західні країни звинувачують Москву і Дамаск у військових злочинах і свідомих авіаударах по мирних жителях, лікарнях і гуманітарних конвоях, що продиктовано прагненням зломити волю чверті мільйона людей, які перебувають в облозі в Алеппо. Росія і Сирія кажуть, що їх ціль - тільки бойовики.

Головний суперник Трампа на виборах 8 листопада, кандидат від демократів Хіларі Клінтон звинувачує його в зайвих симпатіях до Росії, керівництво якої вона нещадно критикує.

Трамп хвалив президента Володимира Путіна як більш твердого лідера порівняно з американським президентом Бараком Обамою і публічно просив Москву (пізніше назвавши цей заклик сарказмом) поритися в електронній пошті Клінтон періоду її роботи на чолі Держдепартаменту.

Трамп не зважав на критику, повідомивши, що ніколи не зустрічався з Путіним. У вівторок він сказав, що російський лідер "не поважає" ні Обаму, ні Клінтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-