У Польщі хочуть заборонити торгівлю в неділю

У Польщі хочуть заборонити торгівлю в неділю

Укрінформ
Сейм Польщі розглянув у першому читанні проект закону про заборону торгівлі в неділю у великих торговельних центрах і супермаркетах.

Більшість партій висловилися за подальший розгляд цього питання у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проведення неділі на прогулянках по торговельних центрах не може здійснюватися коштом відпочинку працівників торгівлі і їхніх сімей", - заявив представник комітету законодавчої ініціативи по забороні торгівлі в неділю Альфред Буяра.

Він зазначив, що в Польщі треба врівноважити права споживачів і працівників торгівлі, як це є у країнах Західної Європи. Буяра наголосив, що працівники торгівлі вже 26 років чекають на цей закон, відчуваючи себе громадянами другої категорії.

Депутати правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) загалом підтримують цей проект закону, натомість опозиційні партії "Громадянська платформа" (РО) і "Сучасна" (N) критично ставляться до нього. Водночас, угруповання Kukiz’15 пропонує провести референдум з цього приводу.

Нещодавнє опитування польського Центру досліджень громадської думки (CBOS) свідчить, що більшість громадян Польщі (61%) виступають за введення заборони на торгівлю в неділю. Проти цього - 32% опитаних.

У відповідності до законопроекту, у неділю не працювали б великі торговельні центри та супермаркети. Натомість, у цей день залишалися б відкритими невеликі магазини, де працюють їх власники. Крім того, під дію закону не підпадали б, зокрема, автозаправки, аптеки та кіоски.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-