Розміщення танкової бригади США у Польщі та країнах Балтії можуть відкласти - ЗМІ

Розміщення танкової бригади США у Польщі та країнах Балтії можуть відкласти - ЗМІ

Укрінформ
Розміщення танкової бригади США у Польщі та країнах Балтії, яке мало розпочатися у січні 2017 року, може бути перенесене з огляду на відсутність необхідних коштів на це в бюджеті міноборони США.

Для розміщення бригади у країнах Східної Європи міноборони США потрібно в 2017 році додатково 3,4 млрд дол., натоміть в бюджеті на це було заплановано лише 700 млн дол., інформує телеканал tvn24.

Командувач ЗС США в Європі Бен Ходжес заявив нещодавно під час конференції у Вашингтоні, що саме бюджетні труднощі можуть зашкодити реалізувати плани по розміщенню бригади у Східній Європі.

“Якщо Конгрес не прийме бюджет, то буде дуже складно зробити те, що ми повинні зробити у питанні відлякування (Росії – ред.)”,- заявив Ходжес.

Міністр оборони США Ештон Картер декілька тижнів тому у Вашингтоні теж повідомив:  непевність щодо фінансування Пентагону може зашкодити планам розміщення американських сил в Європі, що “може мати величезні стратегічні наслідки”.

Нагадаємо, за інформацією Ходжеса, в середині січня наступного року танкова бригада повинна була прибути зі штату Колорадо в порт Бремерхафен в Німеччині, а звідти дуже швидко, в рамках навчань - в західну Польщу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-