Шидло відхрестилася від законопроекту про заборону абортів у Польщі

Шидло відхрестилася від законопроекту про заборону абортів у Польщі

Укрінформ
Польський уряд не працював і не працює над законодавчими змінами, які стосуються заборони абортів в Польщі.

Про це повідомила голова Ради міністрів Польщі Беата Шидло, інформує кореспондент Укрінформу.

"Хочу дуже чітко і ясно сказати, що уряд PiS (Право і Справедливість – ред..) не працював і не працює над жодним законом, який повинен змінити нинішнє законодавство у сфері здійснення абортів. Ми не ведемо такої роботи",- заявила Шидло.

Водночас, вона викликала на розмову главу МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, який розкритикував учасників так званого "чорного протесту" по всій Польщі в понеділок проти заборони абортів. В ефірі радіо RMF.FM він заявив: нехай протестуючі "побавляться", якщо у країні немає інших важливіших проблем. Згодом він додав, що в питанні життя і смерті він очікує на серйозну дискусію, а не хеппенінгів і штучного створення проблем.

За інформацією польської поліції, у 143 так званих "чорних протестах" проти посилення законодавства у цій сфері по всій Польщі участь взяло приблизно 100 тисяч осіб, найбільше у Вроцлаві – 20 тисяч, Варшаві – 17 тисяч, та Познані – 8 тисяч. Усі протести відбулися спокійно, окрім Познані, де група молодиків-анархістів закидала камінням і пляшками підрозділ поліції. В результаті інциденту постраждало п’ятеро поліцейських.

Нагадаємо, з ініціативи громадського комітету "Зупинити аборти" в польський парламент був внесений законопроект про практично повну заборону абортів за винятком ситуацій, які безпосередньо загрожують життю вагітної. Його підтримала партія влади і законопроект зараз перебуває на етапі вивчення в комісіях.

Станом на сьогодні закон про аборти в Польщі вважається одним з найсуворіших в Європі. Переривання вагітності можливе тільки в разі небезпеки для життя і здоров'я жінки, при важкому невиліковному захворюванні зародка, а також після зґвалтувань та інцесту. У разі прийняття нового закону лікарю, який здійснює аборт, і його пацієнтці може загрожувати до п'яти років тюремного ув'язнення.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-