У Берліні розкритикували внесення «Меморіалу» до списку іноземних агентів

У Берліні розкритикували внесення «Меморіалу» до списку іноземних агентів

Укрінформ
Внесення Мін'юстом Росії організації «Міжнародний «Меморіал» до реєстру НКО-іноземних агентів, викликало критику офіційного берліна.

Дії міністерства прокоментував уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства, спецпредставник уряду ФРН в рамках головування країни в ОБСЄ Гернот Ерлер, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Рішення російського міністерства юстиції щодо внесення "Меморіалу", багатої традиціями, задіяної у багатьох сферах організації в списки "іноземних агентів" робить дуже проблематичним можливості для роботи неурядових організацій в Росії", - підкреслив Ерлер.

Він нагадав, що в останні роки ця організація своєю просвітницькою діяльністю, участю у правозахисній діяльності внесла значний вклад в життя громадянського суспільства, що принесло їй визнання як всередині Росії, так і за кордоном.

Після цього рішення, вважає політик, простір для діяльності громадянського суспільства на соціальних і політичних питань в Росії стане ще тісніше.

«Це зі зростаючим занепокоєнням бачу не тільки я», - сказав Ерлер.

Німецький уряд, за словами його уповноваженого, очікує від відповідальних осіб у Росії зробити можливою і заохочувати сильну мобілізацію громадянського суспільства і співробітництво через кордони, а не все більше обмежувати участь громадян у суспільному житті.

Нагадаємо: Мін'юст Росії включив «Міжнародний «Меморіал» в реєстр НКО-іноземних агентів. Правозахисникам закидають закордонне фінансування, критику закону про іноземних агентів, позицію щодо вбивства Бориса Нємцова і подій на сході України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-