Держдеп все ще стурбований, як в Росії переслідують дипломатів США

Держдеп все ще стурбований, як в Росії переслідують дипломатів США

Укрінформ
У Вашингтоні на офіційному рівні досі висловлюється незадоволення у зв'язку з переслідуванням російськими спецслужбами американських дипломатів, які перебувають на території РФ.

Про це заявила у понеділок у Вашингтоні директор прес-офісу Держдепартаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо бути стурбованими тим, як обходяться з нашими дипломатичними і консульськими співробітниками протягом останніх двох років. Наші занепокоєння досягли найвищого рівня", - підкреслила представник Держдепу.

Вона зауважила, що йдеться, в тому числі, про переслідування та спостереження за американськими дипломатами в Москві спецслужбами, безпричинні зупинки автомобілів з дипломатичними номерами дорожньою поліцією.

"І кількість цих випадків значно зросла. Ми вже наголошували, що вважаємо це неприйнятним", - зазначила представник Державного департаменту США.

Трюдо висловила цю позицію після прохання журналістів підтвердити дані, оприлюднені в публікації Радіо Свобода "Транквілізатор у готелі". У ній йшлося про випадок навмисного отруєння двох американських дипломатів у Санкт-Петербурзі в готелі під час однієї з конференцій ООН щодо боротьби з корупцією.

Інцидент, про який стало відомо лише зараз, стався у листопаді 2015 року, коли американським чиновникам дозволили відвідати Росію після введення проти неї економічних санкцій, пов'язаних з агресією РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-