Глава Європарламенту розкритикував референдум в Угорщині щодо біженців

Глава Європарламенту розкритикував референдум в Угорщині щодо біженців

Укрінформ
Голова Європейського парламенту Мартін Шульц розкритикував референдум в Угорщині про розподіл біженців всередині Європейського Союзу, що відбувається у неділю, 2 жовтня.

Про це повідомляє DW.

"Згідно з домовленостями, Угорщина повинна прийняти тільки близько 1300 біженців. Проводити з цього питання референдум - це небезпечна гра", - заявив Мартін Шульц в інтерв'ю газетам німецької видавничої групи Funke-Mediengruppe.

На його думку, прем'єр-міністр Віктор Орбан, котрий ініціював плебісцит, "ставить під сумнів правомірність європейського законодавства".

Шульц не виключив фінансових наслідків для тих країн ЄС, які не проявляють солідарність в умовах міграційної кризи. "Якщо деякі країни-отримувачі (фінансової допомоги ЄС - Ред.) вважають, що мають право на солідарність щодо себе, то це, безперечно, обговорюватиметься при перевірці фінансового планування ЄС", - заявив глава Європарламенту. Разом з тим він висловився проти пропозиції виключити Угорщину з ЄС, з якою раніше виступив глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн, котрий звинуватив Будапешт в ігноруванні основних європейських цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, в Угорщині проходить референдум щодо прийняття обов'язкових квот Євросоюзу для розподілу мігрантів.

Раніше Віктор Орбан закликав своїх співвітчизників відмовитися від квот Євросоюзу на прийняття біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-