Американка подала до суду на Саудівську Аравію за теракти 11 вересня

Американка подала до суду на Саудівську Аравію за теракти 11 вересня

Укрінформ
У США вдова офіцера, який загинув під час терактів 11 вересня 2001 року, Стефані Росс ДеСімон, подала позов до суду проти Саудівської Аравії

Про це пише Bloomberg.

Як зазначається, загиблого звали Патрік Данн. Він був офіцером Військово-морських сил США. Позивачем також виступила донька офіцера, оскільки вдова була вагітна під час його смерті.

Росс ДеСімон звинуватила Саудівську Аравію в тому, що вона допомагала «Аль-Каїді» і її лідеру Усамі бен-Ладену.

Наприкінці вересня Конгрес США, незважаючи на вето президента Барака Обами, дозволив родинам жертв терактів 2001 року подавати в суд на Саудівську Аравію.

Позов ДеСімон став першим. Вона зажадала компенсацію за смерть чоловіка і умисне доведення її до нервового розладу. Суму позову не розголошують.

Після прийняття Сенатом і Конгресом США закону, який дозволить американцям подавати в суд на країни-пособниці тероризму, представник Білого дому Джош Ернест заявив, що цей документ ставить країну під «унікальний рівень загрози», тому що дає також і іншим державам подавати позови до США. Зазначимо, що тоді Конгрес вперше за весь президентський термін Обами подолав вето глави держави.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в США сталася серія терактів, через яких загинули 2977 осіб. Терористи скерували два літаки у вежі-близнюки Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку, один - на Пентагон і один не долетів до Білого дому. Відповідальність за теракт взяла на себе «Аль-Каїда», яку очолював Усама бен-Ладен. 15 і 19 бойовиків, які вчинили атаки в США в 2001 році, були громадянами Саудівської Аравії, двоє – ОАЕ, по одному – Єгипту і Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-