В Угорщині відбудеться референдум щодо мігрантів

В Угорщині відбудеться референдум щодо мігрантів

Укрінформ
Громадяни Угорщини 2 жовтня візьмуть участь у референдумі щодо долі мігрантів, які сподіваються отримати притулок у Європі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав своїх співвітчизників відмовитися від квот Євросоюзу на прийняття біженців. Голова угорського уряду й раніше різко виступав проти дозволу сирійцям та іншим мігрантам оселятися в Європі. В Угорщині звели два прикордонні мури, щоб не пустити до країни нелегалів.

Опитування громадської думки показують, що виборці переважно підтримують пропозиції Орбана та владної партії «Фідес». Антимігрантська кампанія включає в себе зовнішню рекламу з текстами на зразок: «Чи знаєте ви, що з початку міграційного кризи кількість згвалтувань жінок у Європі зросла?»

Рішення референдуму будуть незобов’язуючими, якщо на виборчі дільниці в неділю прийде менш як 50% від числа угорців, які мають право голосу.

У ЄС побоюються, що угорський референдум ускладнить розв’язання проблем, викликаних потоком мігрантів, що тікають від конфліктів та інших ускладнень на Близькому Сході, в Афганістані та інших місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-