У Молдові відзначають Національний день вина

У Молдові відзначають Національний день вина

Укрінформ
Десятки виноробних компаній Молдови беруть участь у традиційному, п'ятнадцятому Національному дні вина, який стартував у суботу, 1 жовтня, на площі Великих Національних зборів у Кишиневі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Національний День вина - найбільше свято молдавських традицій, що супроводжується унікальними культурними заходами. Десятки тисяч вітчизняних і зарубіжних відвідувачів зможуть дізнатися про найцікавіші деталі про виробництво молдавського вина", - повідомили в організаційному комітеті Національного бюро виноградарства і вина Молдови.

Учасники і гості святкових заходів зможуть не лише скуштувати і насолодитися ароматом молдавського вина і міцних напоїв, а й стануть учасниками таких заходів, як "Школа вина", презентація виноробних зон країни, а на завершення свята переможцю будуть вручені традиційні призи - "Золота бочка" і "Золота лоза".

Заходи пройдуть 1 і 2 жовтня у всіх населених пунктах Молдови.

Вперше Національний день вина був організований 2001 року за ініціативою тодішнього президента Молдови Володимира Вороніна. Якийсь час свято проводилося на території виставкового центру "Молдекспо", проте останніми роками він "переселився" на головну площу молдавської столиці.

За даними Національного бюро виноградарства і вина, Молдова щороку виробляє близько 120 мільйонів декалітрів бутилюваного і розливного вина. З них 90% поставляється на експорт.

Фото: mamaplus.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-