Щоб отримати права, водієві доведеться пройти тест на наркотики - Саудівська Аравія

Щоб отримати права, водієві доведеться пройти тест на наркотики - Саудівська Аравія

Укрінформ
Водії в Саудівській Аравії незабаром може зіткнутися c необхідністю пройти перевірку на наркотики, перш ніж їм будуть видані водійські права.

Про це пише Sfudi Gazette.

Новий тест розглядається Департаментом транспорту як можливість знизити кількість дорожньо-транспортних пригод в Королівстві, яка є однією з найгірших у світі, повідомляє саудівська газета.

В середньому 17 осіб вмирають кожен день на дорогах Саудівської Аравії, повідомив прес-секретар департаменту, який тепер відмовлятиме у видачі водійських прав тим, хто не пройде тест. У Саудівській Аравії вже потрібно пройти тест на наркотики, щоб отримати контракт на роботу або свідоцтво про шлюб.

Близько півмільйона дорожньо-транспортних пригод в країні щорічно обходяться економіці 21 млрд ріалів (5,5 млрд дол), влада вже посилила процедури для заявок на отримання ліцензій цього року. Раніше тільки нових водіїв попросили пройти тест на зір, але тепер він став обов'язковим для продовження ліцензії.

Шляхом підвищення інформованості та введення більш жорстких заходів для водіїв, уряд сподівається скоротити кількість смертельних випадків і травм на дорогах на 15%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-