Папа Римський закликав до врегулювання конфліктів на Кавказі

Папа Римський закликав до врегулювання конфліктів на Кавказі

Укрінформ
Папа Римський Франциск у перший день візиту до Грузії закликав політиків у регіоні до вирішення існуючих конфліктів.

Про це повідомляє Грузія онлайн.

Ніяка етнічна, мовна, релігійна або політична відмінність не може бути використана для того, щоб перетворювати "конфлікти в нескінченні трагедії", сказав понтифік на зустрічі з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі в Тбілісі.

Франциск також закликав дотримуватися "суверенітету і права кожної держави в рамках міжнародного права".

Папа побажав успіху і процвітання Грузії на шляху миру та розвитку. За його словами, у цього шляху є і обов'язкові умови - це "мирне співіснування між народами і країнами в регіоні, а для цього необхідно зміцнення довіри та поваги між ними".

Президент Грузії подякував Папі за "підтримку територіальної цілісності і суверенітету країни. Він нагадав, що після "військової агресії Росії" в серпні 2008 року п'ята частина території Грузії залишається окупованою, а 15 відсотків грузинів були змушені втікати з місць проживання і досі не можуть повернутися.

Папа Римський, у свою чергу, зазначив, що відповідальні особи повинні зробити все можливе для повернення біженців і насильно переміщених осіб в свої будинки, навіть в умовах складних політичних питань.

На зустрічі з католикосом-патріархом Грузії Ілією Другим Франциск закликав поглиблювати екуменічні зв'язки. За його словами, світ, який потребує співчуття, єдності і припинення воєн, очікує від церков "свіжого дихання і нового вогню" у відносинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-