Німеччина боротиметься з міграційною кризою по-новому

Німеччина боротиметься з міграційною кризою по-новому

Укрінформ
Німеччина вважає, що допомога в установленні миру і розвитку економік країнам з домінуючим відтоком біженців є найбільш дієвим методом запобігання міграційній кризі.

Про конкретні заходи йшлося на конференції, що відбулася у Берліні, «Що Німеччина може зробити у справі усунення причин феномену біженців?», інформує кореспондент Укрінформу в ФРН.

«З 2012 року Міністерство економічного співробітництва і розвитку Німеччини займається проектами мінімізації причин і надання перспектив для біженців. Тільки цього року виділено міністерством 3 млрд євро, велика частина цих грошей йде на забезпечення роботою і професійну підготовку", - повідомив глава відомства Герд Мюллер.

Його міністерство ініціювало 3 великі проекти: «Боротьба з причинами руху, реінтеграція біженців», «Стабілізація і розвиток у Північній Африці і на Близькому Сході» і «Один світ без голоду». Регіони, в які йде основна допомога, - Сирія і сусідні з нею країни, Північна і Західна Африка, Південний Судан, Центрально-Африканська Республіка і її сусіди, Афганістан і Пакистан, а також Балкани. «Крім того, Україна з її великою кількістю внутрішньо переміщених осіб перебуває у центрі уваги роботи Міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН», - відзначив Мюллер.

Міністр оборони Урсула Фон дер Ляйєн, зі свого боку, розповіла про те, в яких іноземних місіях задіяно бундесвер, наголосивши на допомозі німецьких військових у підготовці персоналу на місцях. І звернула увагу на те, що в деяких країнах, таких як Ірак, міністерства оборони і економічного розвитку тісно взаємодіють.

Майже 86% усіх шукачів притулку прибуває до благополучних регіонів з країн, що розвиваються. Майже половина всіх біженців - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-