Шидло: Сьогодні втрачається довіра до Європарламенту

Шидло: Сьогодні втрачається довіра до Європарламенту

Укрінформ
Євросоюз не зробив належних висновків з референдуму щодо виходу Великої Британії з ЄС (Brexit) і замість вирішення основних проблем займається іншими питаннями.

Про це заявила голова Ради міністрів Польщі Беата Шидло, реагуючи на рішення Європарламенту провести у наступну середу, 5 жовтня, дискусії щодо прав жінок, інформує кореспондент Укрінформу.

“Брюссельські еліти не зробили жодних висновків після Brexit. Якщо сьогодні ЄС має серйозні проблеми, пов’язані з виходом Великої Британії з ЄС, з кризами, які з’являються, з міграційною кризою, але постійно займається надуманими темами чи сам собою. Я вкотре переконуюся, що необхідною є зміна Угоди (про ЄС – ред.), що потрібно реформувати ЄС, оскільки так далі бути не може”,- заявила Шидло.

За її словами, ЄС має займатися питаннями безпеки, створенням місць праці. “Сьогодні втрачається довіра до Європарламенту”,- заявила польський прем’єр.

Напередодні лідери фракцій в ЄП прийняли рішення щодо проведення дискусії про права жінок у Польщі через наміри влади законодавчо посилити обмеження на здійснення абортів.

Як відомо, минулого тижня Сейм Польщі розглядав декілька положень законів, які регламентують це питання. У результаті ліберальний проект щодо спрощення положень було відкинуто, а консервативний варіант про посилення обмежень, який лобіює влада, було направлено для подальшого розгляду у комісіях. У проекті закону про “Загальну охорону людського життя і виховання для життя у сім’ї” передбачається повна заборона на здійснення абортів і кримінальна відповідальність для кожного, хто зазіхне на знищення плоду, зокрема і для матерів.

Проект закону викликав широку дискусію в Польщі і протести громадських організацій та опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-