МЗС Канади: Ми хочемо відновити спілкування з Росією

МЗС Канади: Ми хочемо відновити спілкування з Росією

Укрінформ
Канада має намір обережно відновити зв'язки з Росією, оскільки вважає, що це піде на користь усьому світові, водночас «спілкування не означає згоду».

Про це заявила парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Пем Голдсміт-Джонс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо обережно відновити зв'язки з Росією, оскільки переконані, що це піде на користь інтересам не лише канадців та росіян, а й інших, наприклад в Україні та Сирії», - сказала Голдсміт-Джонс.

Втім, вона наголосила, що «спілкування не означає згоду». «Наша політика залучення не означає згоду. Ми невтомно працюємо, аби притягти Росію до відповідальності, водночас почавши спілкування. Якщо поглянути на це з точки зору Арктики, то подібні дії є розумними та необхідними», - зазначила парламентський секретар.

За її словами, під час останніх зустрічей вищого політичного керівництва Канади з російськими колегами була висловлена незгода Оттави з діями Москви. «Коли прем'єр-міністр Джастін Трюдо спілкувався із президентом Путіним, а міністр закордонних справ Стефан Діон зустрічався із російським колегою Сергієм Лавровим, обидва дали зрозуміти нашу грунтовну незгоду із деякими діями Росії в Україні та Сирії, але ми також сказали, що хочемо розмовляти з ними», - підкреслила вона.

Однак, Голдсміт-Джонс виділила також значення стримування Росії з боку НАТО. «Політика НАТО є одним із механізмів стримування, а також діалог – це дуже важливо донести у сучасному світі. У серці цього діалогу буде Північ, оскільки в основі нашої політики лежить необхідність спілкування навіть, коли ми незгодні», - підсумувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-