Висновки доповіді щодо MH17 не можуть бути проігноровані - експерт

Висновки доповіді щодо MH17 не можуть бути проігноровані - експерт

Укрінформ
Безпосередні виконавці збиття літака рейсу МН17 і ті, хто давав команду на переміщення та застосування ЗРК "Бук", несуть спільну відповідальність за скоєння жахливого злочину.

Про це у коментарі власному кореспонденту у Брюсселі заявив старший аналітик Центру досліджень європейської політики (CEPS) Ерван Фуере.

"У цьому випадку неможливо розділити відповідальність тих, хто дав команду на перевезення комплексу, і тих, хто натиснув на пусковий гачок. Вони неодмінно пов'язані у скоєнні цього злочину", - наголосив експерт.

Він підкреслив, що оприлюднена напередодні доповідь Спільної слідчої групи є дуже ретельною, що на високому рівні слідчих дій включає зібрані факти та докази.

Експерт наголосив, що розслідування повинно бути доведено до кінця і завершитися судом. В іншому випадку, переконаний Фуере, такі жахливі злочини можуть повторитися у майбутньому.

"Висновки та оцінки доповіді є чіткими і не можуть бути проігнорованими. Відтак, я розумію, чому російське керівництво відкидає ці висновки і пропонує свої версії, які не мають нічого спільного із дійсністю, з тим, що там сталося", - зазначив Фуере.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня у Нідерландах Спільна слідча група оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року із ЗРК "Бук", що був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК "Бук". Міжнародне слідство також наголосило, що пуск ракети було здійснено з території, яку не контролювали Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-