Звіт по МН17: Канада закликала сторони співпрацювати зі слідством

Звіт по МН17: Канада закликала сторони співпрацювати зі слідством

Укрінформ
Усі залучені держави мають співпрацювати зі слідчими, які розслідують катастрофу Боїнгу-777 Малазійських авіаліній в небі над Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада цінить роботу та повністю підтримує Об’єднану слідчу групу, яка продовжує викривати факту та закладати основи для притягнення винних у цьому нападі до відповідальності. Відповідно до Резолюції Радбезу ООН 2166 (2014), ми закликаємо усі залучені держави до повної співпраці заради цього», - сказав Діон.

Він підкреслив, що проміжні висновки слідчих розкривають ключову участь Росії у збитті літака.

«Проміжні висновки явно свідчать, що виготовлена у Росії ракети була випущена із системи «БУК», розміщеної на контрольованій повстанцями території на сході України. Висновки також показують, що пускова установка, з якої було здійснено запуск ракети, була переправлена з Росії і повернута туди після запуску», - наголосив міністр закордонних справ Канади.

Діон додав, що оприлюднення проміжних висновків стосовно падіння літака рейсу МН17 Малазійських авіаліній «нагадує нам про невимовні страждання, спричинені цією трагедією».

«Конфлікт на Сході України, найбільший вплив якого відчуло цивільне населення, мав трагічні наслідки, відчутні в усіх кінцях земної кулі», - зазначив Діон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-