ОБСЄ привітало розробку Молдовою спецстатусу для Придністров'я

ОБСЄ привітало розробку Молдовою спецстатусу для Придністров'я

Укрінформ
Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ з Придністровського врегулювання, німецький дипломат Корд Мейєр-Клодт привітав зобов'язання Молдови виробити на початку 2017 року політичну концепцію особливого статусу Придністров'я.

Про це він заявив під час робочого візиту в Кишинів і Тирасполь, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми вітаємо публічне зобов'язання Молдови виробити політичну концепцію особливого статусу Придністров'я на початку 2017 року, і паралельно зміцнити свій інституційний потенціал по просуванню процесу врегулювання. Такі публічно заявлені зобов'язання вселяють надію, але їх необхідно реалізувати на практиці», - зазначив посол.

Під час зустрічей в Кишиневі і Тирасполі з політичними представниками на переговорах щодо Придністровського врегулювання посол Майєр-Клодт закликав сторони слідувати своїм зобов'язанням, узятим у рамках Берлінського протоколу, підписаного в червні 2016 року.

Дипломат зустрівся також з постійними послами посередників і спостерігачів переговорного процесу у форматі «5+2» (Молдова, Придністров'я, ОБСЄ, Україна, Російська Федерація, Сполучені Штати Америки і Європейський Союз).

Раніше спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив, що парламент має намір обговорити на початку 2017 року пакет документів про надання Придністровському регіону спеціального статусу в складі єдиної Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-